WIE ZIJN WIJ?

Wildwyre Foxteriër Kennel

Op mijn 18de ben ik in aanraking gekomen met de draadhaar Foxterriër. Na een tijdje geen Foxterriër gehad te hebben ging het toch weer kribbelen en na mijn 50ste ben ik weer fanatiek bezig met mijn grote liefde de Foxterriër draadhaar.

Voorstellen

In 1985 ben ik contact gekomen met de Foxterriër Draadhaar. Mijn oom en tante hadden een nestje en als gezin hebben wij daar Ninja vandaan gehaald. Uiteraard werden wij op slag verliefd op Ninja, een kleine dappere Foxterriër. Hoewel het een gezinshond was ging ze toch meestal met mij mee naar de trainingen.

Uiteraard werd het op een gegeven moment tijd dat ik het gezin ging verlaten en Ninja ging met mij mee. In 1993 werd Typical Happywire Holly geboren bij Jet en Wim Bijen tijdens mijn eerste bezoeken aan het nestje werd ik op slag verliefd op Holly en kwam ze na 8 weken bij mij wonen.

Met Holly heb ik geshowd, gehoorzaamheid (GGIII) en behendigheid gedaan en een nestje mee gefokt, helaas is er van een tweede nestje nooit wat gekomen. Na het overlijden van Ninja en veel later Holly heb ik 10 jaar lang geen Foxterriërs meer gewild. Holly was en bleef mijn maatje waar ik was was zij ook en ik werd al verdrietig als ik een Foxterriër tegenkwam.

Op een gegeven moment merkte ik dat weer vrolijk werd als ik een Foxterriër tegenkwam en begon het weer te kribbelen. Ik heb in 2018 contact gezocht met Jet en Wim Bijen en tot mijn grote vreugde was er een nestje op komt en kreeg ik de tweede keus qua teef. Uit dit nestje werd ik gelijk al verliefd op een ondeugende pup die voor de duivel niet bang was. Floris mijn labrador was mee en terwijl alle andere puppen dachten wie is dat kwam dat kleine duiveltje naar hem toe. Tja keuze was snel gemaakt.

Emma, William en Yindi

Met Typical Queen Emma wilde ik een nestje fokken maar ondertussen besloot ik ook dat ik nog een tweede Foxterriër wilde maar dan een reu. Veel gezocht en op een gegeven moment kwam ik bij de Bismarquelle kennel en zag dat ze daar een aantal nestjes hadden met nog een aantal reuen beschikbaar. Gelijk een afspraak gemaakt en vertrokken richting Dortmund samen met een van mijn vriendinnen Jos. We werden hartelijk ontvangen en mochten de gehele kennel zien. De puppen werden gehaald en we konden ze allemaal goed bekijken. Mijn oog was op de foto’s al gevallen op een reutje maar tja welke is dat dan. Terwijl ik zo rond keek viel mij 1 reutje erg op en na onderlinge overleg kwamen we samen tot de conclusie dat zou hem wel eens kunnen zijn. Carola was het ook met onze keuze eens en X’William v.d. Bismarquelle werd mijn reutje.

Met 15 weken hebben we hem gelijk opgehaald en het is de beste keuze die wij ooit hebben gemaakt. Naast zijn mooi uiterlijk heeft hij ook nog eens een schitterend karakter.

Met Emma en William heb ik nu 2 nestjes gefokt en ik hoop in 2023 weer een nestje te fokken met Emma.

William heeft ook andere teefjes gedekt en ik ben zeer trots op dat de fokkers zo tevreden is met het karakter wat William meegeeft aan zijn nakomelingen.

Het is nu 2023 en ondertussen heb ik een nieuw teefje gekocht genaamd Jour Après Jour She Is A Maneater (Yindi). Yindi staat in het begin van haar leven en ik vindt het ontzettend spannend om te zien hoe ze zich gaat ontwikkelen. Als ze helemaal gezond is en haar karakter is goed ga ik met haar ook af en toe een nestje fokken. Maar tot die tijd gaan we lekker van haar ondeugende karakter genieten.

IWI-fotografie

Fotograferen van dieren is al jaren een hobby en ik probeer het steeds professioneler te doen.

Ik fotografeer veel diverse honden, nesten bij fokkers, oudere honden op locatie of bij eigenaren thuis. We worden ook gevraagd om showhonden op de foto te zetten en dan gaat altijd een handler mee die het beste uit de honden kan halen.

Ik fotografeer, op aanvraag, impressies van hondententoonstellingen maar ook clubmatches van rasverenigingen.